Mijn naam is Drs Petra Bosé Msc en ik kom uit Amsterdam. 

Ik ben afgestudeerd psycholoog en integratieve coach counselor hypnotherapeut alsmede  Buteyko ademtherapeut. Voordat ik dit beroep ben begonnen, heb ik meer dan 25 jaar in het bedrijfsleven gewerkt, in diverse functies (Marketing Manager, Commercieel manager en General Manager) bij verschillende bedrijven. Deze ervaringen helpen mij om mijn clienten goed te begrijpen. Begrip is volgens mij essentieel om iemand goed te begeleiden. 

 

Praktijk Datura ontleent haar naam aan de plant Datura. Deze plant symboliseert een paar dingen voor mij. De datura komt oorspronkelijk uit India. En India is ook het land waar mijn voorvaderen vandaan komen. Daarnaast hielp de Datura mensen vroeger om meer inzicht in zichzelf te krijgen. 

 

Planten en bomen zie ik als metaforen voor ons leven. Kijk maar eens naar een boom. Van het wortelstelsel kunnen we leren hoe belangrijk het is om goed geaard te zijn. Om te staan voor wie we zijn. Een dikke, stevige stam van een boom zorgt ervoor dat de boom ongeacht de invloeden van de natuur blijft staan en niet omvalt. Daarnaast neemt de boom voedingsstoffen uit zijn omgeving op, en alle elementen waar hij tijdens zijn bestaan mee te maken krijgt, dragen bij tot wie hij is. Een boom op een windrijke plaats die veel te verduren heeft van de elementen als wind, hagel, storm ziet er anders uit dan een boom die altijd beschut heeft gestaan. En zo worden wij mensen ook gevormd door al onze ervaringen, tot wie we uiteindelijk zijn. En soms groeien er obstakels mee, die de boom in zijn groei kunnen belemmeren. En zo kunnen er ook obstakels zijn die zo met ons zijn meegegroeid, dat we ze zelf niet meer zien. Omdat het zo normaal is geworden. Maar, die ons wel kunnen belemmeren.  Wanneer die er niet meer zijn, kun je pas echt doorgroeien. 

 

"Ga niet door het leven, groei door het leven", Eric Butterworth